Niqab

Ja dere leste riktig. Niqab.
Hvor mange i hele Norge bruker dette omdiskuterte plagget?
I media står det alltid 50-100, men hvordan i all verden får de frem det tallet? De har absolutt ingen undersøkelser eller forskning på dette. Ikke det at de i det hele tatt gidder å gjøre det.
Men det er maks 20 kvinner som bærer dette plagget i hele Norge. Og det er dette som jeg hører politikerne lover å forby. Hvorfor? Jo fordi de mener det hindrer kommunikasjon og her i Norge skal man vise ansiktet sitt.

Men la oss kalle en spade for en spade, det er pga rasisme og redsel. De er redd det som er uvant og vil ødelegge for maks 20 kvinners sine liv. De vil ikke få lov til å studere, få seg jobb eller gå ut i hagen sin!

Hvor mye av dagens kommunikasjon gjør vi ansikt til ansikt? Tenk over dette et øyeblikk.
Vi har mobil, PC og nettbrett. Ja det er til og med sjeldent vi ringer hverandre! Så og si alt går via tekst nå til dags.
De som er brannskadde i hele ansiktet har ikke ansiktsmimikk. De som har nedsatt immunforsvar bruker munnbind for å beskytte seg mot eventuelle smittefarer. Og for ikke å glemme om sommeren da nordmenn bruker caps og solbriller (eller om vinteren da man bruker lue og skjerf dratt over hele ansiktet sitt).

Og den påstanden om at det er skummelt og farlig. Nei, for de kvinnene identifiserer seg så ofte det er nødvendig. Det er aldri noe problem for dem.

Så vær så snill slutt å si at dette hemmer kommunikasjonen i dagens samfunn. Burde vi ikke faktisk ha kommet lenger i dag med å godta og respektere de forskjellige religionene?

Når vi sier at i Norge har vi religionsfrihet så går det alle veier. Vi kan faktisk ikke si "I Norge har vi religionsfrihet MED MINDRE du er praktiserende muslim og bruker niqab". Det går jo faktisk ikke.

La oss kalle en spade for en spade. Norge begynner å falle bort ifra religionsfrihet. Det er akseptert så lenge man er ateist og kristen, så lenge man ikke er praktiserende og synlig vel og merke.

Dere synes sikkert jeg er utrolig rar nå. Men jeg er redd for den fremtiden vi går til. Se bare på Frankrike. Først var det forbud mot niqab, men så ser vi de blir mer og mer rasistiske mot muslimene. Nettopp fordi når de får igjennom et forbud basert på en minoritet og på grunnlag av rasisme og frykt, så blir grensene dyttet. Bare ta en titt på alle rasistiske facebook sidene der nordmenn truer utlendinger. Først er det niqab, så hijab, så koran skole, skjegg og deretter vil alt som har med vår religion bli forbudt. I et land som er stolt av sin religionsfrihet...

Hvor mye skal et samfunn og stat ta seg inn i hver familie og bestemme over dem? Bestemme hvordan de skal gå kledd og hvordan de skal oppdra barna sine. Er dette virkelig demokrati?

Vi har hjelpetelefoner, helsesøster og helsestasjoner, vi VET de er der til hjelp om noen blir tvunget til noe de ikke vil. Så hvorfor trenger vi å forby noe?! Tenk litt på den..
Å forby noe vil ikke hjelpe noen. Det vil bare gjøre oss mer undertrykte. Vi kommer til å bli ekskludert fra et samfunn som vi er født og oppvokst i. Og hvor skal vi da ta veien??

Nei jeg frykter for min og alle muslimenes fremtid. Norge skulle jo visst bedre. Vi er tross alt i 2017 og burde kunne klare akseptere og respektere alle forskjellene i vårt samfunn. Trenger ikke like alle sammen, men vi må faktisk akseptere forskjellene og respektere at de lever der med sine rettigheter.

Om det bare var så lett.

#muslim #muslimer #norge #valg #valg2017 #politikk #samfunn #niqab #nikab #burka #islam #mangfold #respekt

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

aminasinfremtid

aminasinfremtid

20, Oslo

Jeg vil skrive om min hverdag. Hva jeg opplever og hvordan fremtiden skremmer meg. Jeg håper å opplyse andre, men desverre tror jeg ikke det er så mange nordmenn som vil bry seg. Det er nettopp derfor jeg konmer med denne bloggen. Min siste sjanse for å faktisk få håp for min og andres fremtid i dette landet. Må alle som leser dette få en fantastisk dag <3

Kategorier

Arkiv

hits